Vergelijkbare berichten
Uitgelicht in februari
Voor de maand februari 2023 zette Costerustuin-vrijwilliger Renata de interessantste planten in de Costerustuin “op de kaart”. Als download te printen of om online te gebruiken.

(W)etenswaardigheden over (on)kruiden: Stinkende gouwe
Een plant die je overal tegenkomt waar mensen wonen, een zogenaamde cultuurvolger, is de Stinkende gouwe (Chelidonium majus). Een plant met gelobd blad en een klein geel bloemetje. Het leuke is dat een speciale soort hiervan in de Costerustuin staat, nl. de dubbelbloemige Stinkende gouwe (Chelidonium majus Flore Pleno). De plant behoort tot de Papaverfamilie (Papaveraceae)….
Uitgelicht in april 2025
Voor de maand april van 2025 zetten Costerustuin-vrijwilligers Renata en Loes de interessantste planten in de Costerustuin “op de kaart”. Als download te printen of om online te gebruiken.
Uitgelicht in december 2024
Voor de maand december van 2024 zetten Costerustuin-vrijwilligers Renata en Loes de interessantste planten in de Costerustuin “op de kaart”. Als download te printen of om online te gebruiken.

Frambozen uit de tuin
Frambozen in de Costerustuin? Tja, die kweken wij voor ons eigen plezier. Dit jaar heeft George de planten gekoesterd en de oogst mag er zijn: voor iedereen genoeg om mee naar huis te nemen. Helaas hebben ook de vogels nu de struiken ontdekt en volledig kaal gegeten. Vooral de merels zijn gek op de frambozen….

Struik in zicht: de Struikkamperfoelie
Struiken staan in de Costerustuin niet op de voorgrond. Daarom moeten ze wel heel erg opvallen om aandacht te trekken. De Struikkamperfoelie (Lonicera involucrata ledebourii) is zo’n plant waarbij de bescheiden bloei niet echt in het oog springt – maar de daarna gevormde bessen des te meer! De twee foto’s laten het zien: in mei de…