Wederom bieden wij zaden aan. Wij hebben een aantal leuke en vooral makkelijke zaden uitgezocht – en deze soorten zaaien zichzelf makkelijk uit!
Deze zaden kunt u bestellen door een enveloppe met vermelding van uw keuze te sturen naar:

Costerustuin ter attentie van Nelly van Dijk
Zonnelaan 4-Z
1217 NG  Hilversum

Voeg een aan u zelf gerichte en gefrankeerde enveloppe erbij, dan kunnen wij de zaden terugsturen.

Akelei, Aquilegia vulgaris

Akelei CosterustuinAkelei ofwel Aquilegia is een winterharde eenjarige plant die het liefst in de volle zon of in halfschaduw staat. Een goed doorlatende bodem is een vereiste. Akelei houdt niet van een te vochtige grond of van een winderige plaats.
Akelei kan direct in de volle grond worden gezaaid in maart of april. Met een dun laagje grond licht aandrukken en goed vochtig houden. Als de zaailingen groot genoeg zijn, uitdunnen tot 5 cm tussenruimte. De bloeitijd is van mei tot en met juli volgend jaar.

Dagbloem, Ipomoeae tricolor ‘Royal Ensign’ 1-jr.

Dagbloem CosterustuinIpomea is een winde-achtige met grote (vooral) blauwe bloemen. Een klimmer en een snelle groeier die ongeveer 200 cm hoog wordt! De bloemen gaan vroeg in de ochtend open en sluiten aan het eind van de dag.
De standplaats is bij voorkeur op een zonnige plek. Geschikt voor alle grondsoorten. In de volle grond zaaien vanaf de tweede helft van mei. Plantafstand is 20 cm en de bloei is van juli tot september.

 

Mariadistel, Silybum Marianum, roze 2-jr.

Mariadistel CosterustuinMariadistel is een distel-achtige. Deze decoratieve plant kweek je echt voor het blad: donkergroen met een zilver-achtige tekening en scherpe punten. De roodpurperen tot roze bloemen zijn een leuke toegift. De plant wordt 80 tot 100 cm hoog. Buiten zaaien vanaf maart. Zaai in de volle grond en druk de zaden licht aan. Wel even geduld hebben want deze plant bloeit pas volgend jaar. De Mariadistel is een lichtkiemer, dus niet te diep onder de grond stoppen! Zet de distel op een zeer zonnige plek. De grondsoort is niet echt belangrijk maar deze distel houdt niet van natte voeten. De Mariadistel zaait zichzelf goed uit.

Goudsbloem, Calendula officinalis, oranje

Goudsbloem CosterustuinGoudsbloemen kan iedereen zaaien! Strooi het zaad uit in maart of april. Kies een plekje uit waar veel zon komt, Goudsbloemen zijn zonaanbidders. Ze groeien op bijna alle soorten grond, maar houden niet van natte voeten.
De prachtige oranje bloemen van wel 5 a 7 cm in doorsnede bloeien van juni tot september.

 

Rondbladkervel, Smyrnium perfoliatum, kruid, terugkomend

Rondbladkervel CosterustuinDeze plant is heel decoratief in combinatie met andere planten: frisgroen blad, naar boven toe lichtgroen met kleine bloempjes in gele schermen. Komt vaak voor aan bosranden i.v.m. de lichte schaduw. Deze plant staat graag in licht vochtige en voedzame grond. Het is een koude kiemer en dus makkelijk te zaaien in augustus en september zodat de winter er overheen gaat! Bloeit het jaar daarna in mei en juni.

 

Stokroos, Althea Rosea, gemengde kleuren, 2-jr.

Stokroos CosterustuinStokrozen zijn tweejarige planten. Het zijn echt zonaanbidders die het liefst op een warme, droge maar vooral zonnige plek groeien. Zaai direct als de zaden aan de plant rijp zijn en strooi ze overvloedig op allerlei plaatsen in de tuin! Geen plant zo eigenwijs als de stokroos: zoekt haar eigen plek en kan ook een jaar op zich laten wachten. Ook de kleur geeft weinig garantie: alle kleuren en kruisingen zijn mogelijk!

De stokroos wordt ongeveer 180 cm hoog en bloeit in juni tot augustus.